logo png smallOČESNA ORDINACIJA

 

 • Banner 33%  Priložnost tudi za očala
  na recept vašega okulista

 • Banner Domov2  50 % POPUST na vse
  okvirje in sončna očala

 • Banner Domov1  ob nakupu očal
  s stekli in vgradnjo.

 • Banner Vrata Zigurata  Optika v TPC Vrata Zigurata
  nad obvoznico v Dravljah

 • optika zakovšek

  ob nakupu očal
  s stekli in vgradnjo.
 • optika zakovšek

  Priložnost tudi za očala
  na recept vašega okulista
 • optika zakovšek

  50 % POPUST na vse
  okvirje in sončna očala
 • optika zakovšek

  Optika v TPC Vrata Zigurata
  nad obvoznico v Dravljah

Korekcijska očala

Korekcijska očala
KOVINSKA (monel, aluminij, priporočamo kvaliteten in lažji material jeklo in titan, ki ne povzročata alergij). PLASTIČNA (celuluzni acetat, nylon, propionat, SPX ) SAMONOSNA na vijake KOVINSKO PLASTIČNA z nitko.

Sončna očala

Sončna očala
zavarujejo naše oči pred BLEŠČANJEM, UV žarki in dnevno svetlobo hkrati pa so tudi nepogrešljiv modni dodatek. DriveWear stekla reagirajo tudi skozi vetrobransko steklo avta, kar zagotavlja maksimalno zaščito pred sončno svetlobo in bleščanjem. Enako učinkovita so v oblačnih razmerah, saj s prenosom svetlobe zagotavljajo oster vid - posledično manjšo utrujenost voznikovih oči in hitrejše reakcije.

Zaščitna očala

Zaščitna očala
Bistvo zaščitnih očala je da imajo isto dioptrijo kot običajna očala in so prilagojena vizualnim in varnostnim zahtevam na delovnem mestu. Pri uporabnikih po 45. letu je pomembno, da zaščitna očala omogočaju tudi brezhiben vid na delovni razdalji. Pomembno je upoštevati tudi dodatne specifične zahteve pri poklicu, kot je nevarnost ekplozije,izpostavljenost nevarnim snovem, močni svetlobi. Dioptrijske segmente za bližino v obliki nalepke uporabite v zaščitni očalih, potapljaških maskah, sončnih očalih. Nalepijo se z vodo!

Kontaktne leče

Kontaktne leče
Kontaktne leče imajo številne prednosti pred očali: - omogočajo neovirano gibanje in neomejeno vidno polje - ne spremenijo našega videza in so skoraj neopazne - se ne rosijo in prašijo ter ne povečajo ali pomnanjšajo oči kot očala - izboljšajo vid ( do 30% v primerjavi z korekcijskimi očali ) Iz teh razlogov leče priporočamo za športne ali druge dejavnosti. Po drugi strani pa leče zahtevajo večjo stopnjo skrbnosti glede higiene. Opozarjamo uporabnike kontaktnih leč, da stalno nošenje nikakor ni dobra odločitev. Na vsak način pripopročamo, da leče nosite od 8 do največ 16 ur dnevno. Priporočljivo je da se oči vsaj en dan v tednu odpočijejo od leč.

Mobilni optik

Mobilni optik
V Ljubljani obiskujemo domove upokojencev, invalide ter ostarele, pa tudi tiste, ki nimajo časa za obisk optike. Pridemo z izborom očal, tudi sončnih, ponudbo stekel in setom s katerimi preizkusimo vrednost dioptrije ter opravimo manjše korekcije. Lahko unovčite tudi recept vašega zdravnika ali pa opravite obširnejši pregled pri okulistu naše očesne ordinacije. Pokličite in naročite optično storitev iz naslanjača.

Hitra menjava okvirjev

Hitra menjava okvirjev
V 20 minutah stekla vaših očal prestavimo v nov okvir. Tako obnovimo in podaljšamo trajnost vaših očal ter osvežimo vaš izgled. Pa še strošek je manjši ! Premontaža - starih stekel v nov okvir - novih stekel v star okvir - menjava poškodovanih stekel - menjava z drugo vrsto ali(tipom) stekel Ste drugje kupili okvir in bi radi pri nas prebrusili stekla?

Popravila očal

Popravila očal
Trudimo se popraviti očala vseh vrst, znamk in oblik, tudi če niso kupljena pri nas. Očala ultrazvočno očistimo, na ročajih zamenjamo dotrajane olive, nosne blazinice pa nadomestimo z mehkejšimi silikonskimi. Prinesite svoja očala in zagotavljamo vam, da se potrudimo iz nemogočega narediti mogoče. V nasprotnem primeru obstaja možnost hitre premontaže v nov okvir, ker je daljnoročno morda celo najboljša rešitev.

Uradni dobavitelj ZZZS

Uradni dobavitelj ZZZS
Na recept izdelujemo očala (tudi brez doplačila), kontaktne leče in povečevalne lupe. POMEMBNO: Bodite pozorni na rok unovčenja recepta. Veljaven je le mesec dni od datuma izdaje, ki je zapisan na hrbtni strani recepta ! V Sloveniji je naša optika uradni dobavitelj ZZZS za izdelavo in prodajo optičnih pripomočkov.

Za podjetja

Za podjetja
Podjetja lahko pridobijo posebne ugodnosti za svoje zaposlene pri pregledih našega okulista in nakupih očal v naši optiki.Vabljeni!

Garancija za navajanje na Progresivna stekla

Garancija za navajanje na Progresivna stekla
Čestitamo! Odločili ste se pravilno in izbrali vrhunska Hoya Progresivna stekla, ki nudijo 6 mesečno garancijo za navajanje in 2 letno na kakovost izdelka. S strokovnim nasvetom optika niste dosegli le največje kakovosti vidljivosti in vrhunskega ugodja pri nošenju, ampak garancijo in servisiranje kvalitetne znamke. Skupaj s proizvajalcem stekel vam bomo v naši optiki z veseljem omogočili hitro in enostavno podporo pri vaših očalih.

Vzdrževanje in nega očal

Vzdrževanje in nega očal
Ko očal ne nosite, jih shranite v trd etui. Ne izpostavljajte jih visokim temperaturam na primer savna, armaturna plošča parkiranega avta. Pred čiščenjem jih temeljito splaknite pod tekočo mlačno vodo in nato navlažite s sprejem za očala. S tem boste preprečili poškodobe stekla z majhni delci prahu. Opozarjamo NE čistite očal s čistili za posodo ali navadno steklo, ker so kemično agresivna in lahko poškodujejo premaze vaših stekel.

Garancija kakovosti

Garancija kakovosti
Hoya nudi 3 letno garancijo na stekla s HVLL in BlueControl premazi ter garantira zamenjavo stekel, s katerimi so stranke rokovale pravilno, a je v 36 mesecih vseeno prišlo do poškodb, ki bi lahko bile posledica napak v materialu. 2 letna garancija pa velja za vsa ostal stekla s premazi SHV, HVA in HC pod istimi pogoji kot zgoraj.

Povečevalne lupe

Povečevalne lupe
Povečevalne lupe so le del ponudbe povečeval od preprostih ročnih do tehnološko najnaprednejših elektronskih za vse slabovidne. V naši optiki nudimo lupe vrhunske kvalitete nemškega proizvajalca Eschenbach za vsakdanjo rabo: enostavne lupe, elektronske z led osvetlitvijo, samostoječe, tehnične,......

Optična galanterija

Optična galanterija
Na voljo so raznolike barve in oblike etuijev za varno shranjevanje očal, zgoraj prikazani dioptrijski segmenti za enostavno montažo (z vodo) v sončna očala, spreji za čiščenje s sredstvom proti meglenju, verižice, vrvice, krpice iz mikrofibre, vrvice za šport, ...

Postopek izdelave očal

Postopek izdelave očal
Postopek izdelave in premontaže korekcijskih očal poteka v naši optični delavnici na sodobnih aparatih za brušenje stekel.

Zbiranje rabljenih očal za dober namen

Zbiranje rabljenih očal za dober namen
Cilji Lions kluba in Optike Zakovšek glede zbiranja rabljenih korekcijskih očal so sledeči: V Optiki na Majorja Lavriča 12, nad obvoznico v Dravljah zbiramo rabljena očala za tiste, ki jih potrebujejo pa si jih ne morejo privoščiti. V zahvalo za rabljena očala, Vam ob nakupu novih očal priznamo 30 € popusta. Želimo povečati prepoznavnost akcije in dvigniti zavest, da očala, ki jih hočete zavreči lahko še vedno uporabi druga oseba. Želimo zbrati čim več očal in jih v odpravah študentov tropske medicine prek zbirnega centra v Italiji brezplačno razdeliti osebam, ki jih potrebujejo. Večji del očal pošljemo v enega od Lions zbirnih centrov, od koder pot nadaljujejo v manj razvite dežele sveta, kjer jih bodo slabovidnim ljudem razdelili člani Lions klubov. Že v naprej hvala za vaš prispevek.

Storitve v Optiki Zakovšek

Opravljamo vse sodobne optične storitve od pregledov do končne izdelave korekcijskih očal. Vključno z UZ čiščenjem očal, hitro zamenjavo okvirjev ali njihovih sestavnih delov, vijakov, ročajev, oliv, nosnikov ter lotanjem ali poravnavo krivih okvirjev. Uporabite lahko edinstveno storitev MOBILNI OPTIK (Ljubljana) namenjeno starejšim in gibalno oviranim ter vsem, ki imajo recept okulista, nimajo pa časa za obisk optika. Ne nazadnje, tudi zbiranje starih očal za dober namen v okviru Lions Cluba Vam prinaša 30 € bonus pri nakupu novih očal.