Zaščitna očala v industriji

V vsakdanjem delu smo izpostavljeni veliko nevarnostim za oči, od kemikalij do raznih opilkov, da pa jih ne bi poškodovali moramo upoštevati določene varnostne ukrepe. Pred umazanijo, hlapi in za zaščito pred letečimi delci, ki nastajajo pri rezanju, varjenju, sekanju ali brušenju ter zaščito pred pljuski tekočin ali pršili se zavarujemo z zaščitnimi očali in ščitnikom za obraz. Očala, ki služijo za zaščito oči, so lahko dodatno zatemnjena, da blokirajo UV ali lasersko svetlobo. Tesnijo naj okrog oči in imajo zaščito proti mehanskim, kemičnim ali optičnim vplivom. Prav tako morajo biti prilagojena zahtevam delovnega mesta, oziroma specifičnega delovnega okolja, npr. posebno velike leče za širše vidno polje ali pa stranska zaščita, ki prepreči vstop tujka s strani. Očala bodo služila svojemu namenu, če nas ne bodo ovirala pri nošenju in delu. Nekateri modeli imajo tudi klip z možnostjo vgradnje dioptrijskih stekel. Vsa zaščitna očala v industiji in natikači s polikarbonatnimi stekli imajo 99,5 % UV absorpcijo do 370 nm.

Področja uporabe: Vsa zaščitna stekla ustrezajo optičnemu razredu 1, torej so primerna za nepretrgano delovanje.

Vzdrževanje: stekla je treba čistiti s tekočo vodo in sredstvom za čiščenje očal ter naknadno osušiti z mehko krpo. Dodatno jih lahko očistite z navadnimi dezinfekcijskimi sredstvi.

 

.

 

NatisniE-naslov

Delovni čas

Ponedeljek-Petek

09:00 - 13:00
15:00 - 19:00

Sobota, Nedelja in prazniki
Zaprto

Kontaktni podatki

Optika Zakovšek
Majorja Lavriča ulica 12
1000 Ljubljana

01 / 519-88-72
041 / 29-28-41
info@optika-zakovsek.si

Kako do nas?

zemljevid

plus minus

Ugodne cene

plus minus

Super ponudba

plus minus

Velika izbira
očal

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti. Ne shranjujemo nobenih osebnih podatkov. Preberite si več o piškotkih na povezavi vse o piškotkih..

Strinjam se z uporabo piškotkov.