Zaščitna očala po operacijah oči

7zRazni zaščitni filtri za oči

Zaščitni filter rumeni - mali GlaukomaUporaba:

• Za poudarjen kontrast.
• Za zmanjšanje svetlobe, ki zaslepi.
• Očala, primerna zlasti za uporabo na prostem.
• Posebej primerna pri očesnih boleznih kot je vnetje mrežnice, propadanje očesne mišice, albinizem, zelena mrena, očesna mrena, slabljenje vida, ko sta kontrast in sposobnost videnja barv velikokrat zelo oslabljena.

Zaščitni filter rjav - maliZnačilnosti:

• Kratkovalovni deli spektra so filtrirani posebej pri visoki stopnji prenašanja svetlobe. To pomeni, da so očala s filtri v pomoč poškodovanemu vidu.
• Očala se z zatemnjenim zgornjim robom tesno prilegajo glavi in tako učinkovito preprečujejo neprijetno razpršeni svetlobi, da bi prodrla do oči od zgoraj. Enako je pri širokih ročkah, v katerih so vgrajeni filtri.
• Filtri se lahko nosijo tudi čez očala.

Zaščitni filter rdeÄŤ - maliTehnični podatki:

• Stoodstotna UVA in UVB zaščita.
• Optični učinek: ±0 dpt.
• Material: polikarbonat.
• Mehke, lahko nastavljive konice ročk.
• Dve različni velikosti okvirjev.

 

Zaščitni filter sivi - mali Siva mrenaBarvni filtri s terapevtskim učinkom
Stekla s posebnimi barvami igrajo posebno vlogo v medicinskem sektorju in včasih celo z ozirom na zdravje in varnost pri delu. Predpisana so za različne očesne bolezni ali tudi kot del zdravljenja s svetlobnimi terapijami.

Ta posebna stekla imajo sposobnost absorpcije, ki zaščiti občutljive oči ali podpirajo ustrezna zdravljenja. Študije so pokazale, da tovrstni barvni filtri povzročajo večje kontraste in krajši adaptacijski čas.    1C 

Z Wellness PROTECT filtri je vid veliko bolj sproščen, čist in brez bleščanja - za optimalno zaščito vaših oči! Wellness PROTECT filtre je možno naročiti tudi z vašo dioptrijo! Okvirji Wellness PROTECT so oblikovani za učinkovitejšo vsestransko zaščito oči: nudijo optimalno zaščito pred svetlobo, ki pronica od spodaj, zgoraj in od strani zahvaljujoč širokim robovom okvirja in stransko zaščito.

Posebna tehnologija izdelave stekel Wellness PROTECT za zaščito pred soncem, razvita posebaj za podjetje Eschenbach omogoča filtriranje škodljive svetlobe in zagotavlja zaščito oči. Za sproščen in jasen vid, brez zaslepljevanja.

6q

Sončni žarki danes v primerjavi s sončnimi žarki pred 20 leti. Pred 20 leti kože ni bilo potrebno zaščititi z visokim zaščitnim faktorjem. Danes pa je ozonska luknja drastično spremenila učinke sonca na našo kožo. Ščitimo kožo, kako pa zaščitimo naše oči? Ali ne potrebujejo prav tako posebne zaščite? Da naše oči ostanejo zdrave in zaščitene pred bleščanjem in zagotovimo prijeten pogled tudi ob močni sončni svetlobi - Wellness PROTECT zaščitni faktor za naše oči.

7q

Z leti prične naš vid pešati, zaznavanje barvnih kotrastov se slabša, občutljivost na bleščanje pa povečuje. Zato je tudi za zdrave oči, pri določeni starosti zelo pomenbna zaščita. Priporočljivo je zaščititi oči v primeru katarakte (sive mrene) predvsem po operaciji in pri obolenjih mrežnice degeneracije makule ali diabetični retinopatiji. Z originalnimi stekli Wellness PROTECT lahko mrežnico ciljno zaščitimo.

7zNevidni ultravijolični žarki do 380 nm lahko poškodujejo mrežnico. To velja tudi za vidno, kratkovalovno in energijsko sevanje od 380 do približno 490 nm, ki povzročajo bleščanje zaradi sipanja svetlobe. Sipanje svetlobe povzroča očem prekomerno sevanje s posledično občutljivostjo na svetlobo in slabšim zaznavanjem barvnih kontastov. Tovrstne poškodbe so nepopravljive, vendar jih je s pomočjo stekel Wellness PROTECT mogoče zmanjšati.

Pet različnih filtrov Wellness PROTECT:   

  • 15%         Wellness PROTECT filter - za oblačno vreme in manjšo občutljivost - absorpcija modre svetlobe 98%
  • 15/50%    Wellness PROTECT filter - za oblačno in jasno vreme ter manjšo in srednjo občutljivost - absorpcija modre svetlobe 98%
  • 65%         Wellness PROTECT filter - za oblačno in jasno vreme ter srednjo občutljivost - absorbcija modre svetlibe 97%
  • 85%         Wellness PROTECT filter - za sončno vreme in zelo visoko občutljivost - absorpcija modre svetlobe 99%
  • 75% pol    Wellness PROTECT filter - za visoko občutljivost pri sončnem vremenu. Sprehodi na prostem, ob vodnih površinah, v snegu - absorbcija modre svetlobe 94%

 

  

 

 

 NatisniE-naslov

Delovni čas

Ponedeljek-Petek

09:00 - 13:00
15:00 - 19:00

Sobota, Nedelja in prazniki
Zaprto

Kontaktni podatki

Optika Zakovšek
Majorja Lavriča ulica 12
1000 Ljubljana

01 / 519-88-72
041 / 29-28-41
info@optika-zakovsek.si

Kako do nas?

zemljevid

plus minus

Ugodne cene

plus minus

Super ponudba

plus minus

Velika izbira
očal

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti. Ne shranjujemo nobenih osebnih podatkov. Preberite si več o piškotkih na povezavi vse o piškotkih..

Strinjam se z uporabo piškotkov.